Galerija ŠTIPALJKA i Klub KOTLARNICA

Udruženje Svetlost svojim novim programima i prostorom Galerija ŠTIPALJKA i Klub KOTLARNICA teži da postane otvorena platforma za povezivanje umetnika i dizajnera koji koriste sve medije umetničkog izražavanja.


U cilju da se oformi centar stalne razmene novih ideja i promocije savremene umetnosti i subkulturnih sadržaja, pokrenuli smo ova dva multifunkcionalnalna prostora. Težimo daljem širenju kreativnog delovanja, dajući podsticajan prostor za experimentisanje i inovacije svojim članovima kao i drugim umetnicima, kreativcima i edukatorima iz svog okruženja.

Radimo po principu dođi-vidi-upotrebi, podržavamo nekonvencionalne programe i imamo popuste za neprofitne delatnosti. U dogovoru sa uredničkim timom za ovaj prostor možete napraviti isplativu konstrukciju za Vaše polje interesovanja i/ili znanja.

Dobijeni novac ćemo iskoristiti za unapređenje funkcionalnosti prostora i nove programe.

Ukoliko imate radove, razrađen koncept radionica ili drugih vidova edukacije, sugestiju ili neku ideju

DOBRODOŠLI…

Galerija ŠTIPALJKA

je prostor zamišljen za izložbene aktivnosti,

za kreativne radionice, tribine, škole stripa,

audio i vizuelne treninge i kurseve, rada sa keramikom…

Veličine je 30 kvadrata i dosadašnje izložbe su postavljane uz pomoć kanapa i štipaljki i nekoliko improvizovanih postamenata.

Klub KOTLARNICA

je podrumski deo naših prostorija, koji je u zatečenom stanju već poprimio oblik jednog potpuno nekonvencionalnog prostora za različite aktivnosti članova Udruženja i kreativnih prijatelja.

Trenutno smo uspostavili nedeljno čitanje poezije, predstavljanje Šabačkih autora poezije i proze i nekoliko džemovanja.

Klub je zamišljen kao prostor za vežbanje i nastupe muzičara, svojevrsni dugoočekivani fun klub, i u slučaju pretrpanosti programom galerije, drugi prostor za iste sadržaje.

Bez zaustavljanja programa Klub je u procesu renoviranja, iziskuje zvučno – hidro izolaciju, ventilaciju, instalacije, vizuelni indetitet prostora itd…

Uz princip ponovnog korićenja materijala, minimalno ulaganje i uradimo zajedno snage

nadamo se da će do zime u punoj snazi

početi da loži Klub KOTLARNICA.

Kontakt osoba za Galeriju Šipaljka
i Klub Kotlarnica

Kristina Nina Vasić,

saradnik za kulturno obrazovne programe

e-mail: kristina.vasic@gmail.com

+381 (0)62 834 9596