Go natural, Add quality to your life

Udruženje Svetlost je učestvovalo na Erasmus + programu Go – Natural: Add quality to your life.
Studijska poseta je realizovana u Albaniji, od 03. do 10. jula ove godine. Dvadeset šest učesnika iz Belgije, Litvanije, Španije, Kosova, Albanije, Holandije i Srbije je učestvovalo u realizaciji programa. Tokom trajanja studijske posete, učesnici i učesnice su obradili teme vezane za zdrav način života, zdravu ishranu i zaštitu životne sredine. Cilj projekta je izrada booklet – a sa zdravim receptima, savetima za ekonomičnije trošenje resursa planete zemlje (hrane, vode i energije), organizaciju banaka hrane, redukovanje količine bačene hrane i kreiranje videa sa akcentom na vezu čoveka i prirode.
U cilju kreiranja booklet – a i videa, učesnici i učesnice su realizovali radionic u toku kojih su analizirali date teme i predlagali moguća rešenja. Studijska poseta je realizovana u Tirani, zatim u Skadru, a učesnici/ce su imali/e priliku da posete Valbonu, jezero Komani, Grad i jezero Skadar- Lječ,, kao i da obiđu farmu za proizvodnju organske hrane, vina i sireva i proizvodnju meda, tj. Držanje kolonije pčela u urbanim uslovima. U toku trajanja navedenih aktivnosti, učesnice i učesnici programa su stekli uvid i znanja u održive načine proizvodnje hrane, zdrave načine života i imali priliku da upoznaju prirodne lepote u Albaniji.
Pored edukativnog karaktera, program je odlikovala i interkulturalna atmosfera, pružajući priliku ljudima iz svih krajeva Evrope da se upoznaju i steknu nova prijateljstva.
Program je realizovan u organizaciji JOETZ vzw iz Tirane.

Video rezultate nastale u toku ove aktivnosti možete pogledati na sledećim linkovima

Pace of Nature

Victor(Y)