Mobilnost omladinskih radnika „Give it a go“ 27.4. – 3.5.2022.Puente Genil, Španija

Članovi Udruženja Svetlost su od 27.04 do 03.05.2022. bili učesnici na treniing kursu pod nazivom „Give it a go“ koji je realizovan u mestu Punete Genil – Španija. Trening je imao za cilj da pruži kvalitetnu obuku omladinskim radnicima i liderima da steknu specijalizovano obrazovanje kako bi bili spremni da prihvate integraciju raseljenih u svoje zajednice. Aktivnosti su bile usmerene na mnoštvo povezanih koncepata, kao što su socijalna inkluzija, upravljanje konfliktima, interkulturalno učenje, koegzistencija religija, nasilje na društvenim mrežama i internetu, psihologiju digitalnih žrtava, rasizam i antirasizam, multikulturalno povezivanje, tolerancija, demokratija, uvažavanje različitosti, građanstvo, liderstvo i aktivno učešće.
Svim ovim konceptima se pristupalo kroz kreativne i iskustvene metode zasnovane na neformalnoj edukaciji, uključujući vežbe simulacije, strukturirani dijalog, izgradnju grupe, pozorišne igre, vođene diskusije, prezentacije, aktivaciju pet čula, on-line zadatke, eksperimentalne edukativne procese, kulturne aktivnosti i strateško planiranje.
Ovaj projekat je sufinansiran iz programa Erazmus+.
Članovi Udruženja Svetlost su tokom boravka u Španiji učvrstili kontakte sa partnerskim organizacijama i radili na novim projektnim idejama koje mogu omogućiti mladima iz Šapca učešće na programima mobilnosti i neformalne edukacije širom Evrope.