New Tech and New Entrepreneurs

Članovi Udruženja Svetlost su, zajedno sa predstavnicima Instituta za nuklearne nauke VINČA Univerziteta u Beogradu, učestvovali na međunarodnom Treningu za trenere „New Tech and New Entrepreneurs“ (Nove Tehnologije i Novi Preduzetnici).

Projetak je relalizovan od 22.10. do 29.10.2021. godine u mestu Puente Genil u Španiji u okviru #erasmusplus projekta. Učesnici projekta su bili iz Danske, Litvanije, Rumunije, Hrvatske, Španije i Srbije.

Domaćin nam je bila organizacija Asociación Juvenil Ángulo C iz Puente Genila.

Tokom projekta realizovane su radionice i aktivnosti: Razumevanje sopstvenih kapaciteta, Swot analiza, izrada CV-a, Video CV-a, Krug kreativnosti, Abeceda Preduzetništva i mnoge druge.

Radili smo u mešovitim grupama, kako bi bili u situaciji da razmenjujemo svoja znanja i veštine, kao i da saznamo koje različitosti među zemljama učesnicama postoje u procesima pokretanja sopstvenog biznisa, poreskim oporezivanjima, subvencijama i drugim mogućnostima.

Pored samog rada bilo je vremena za medjusobno upoznavanje i upoznavanje sa našim kulturama, kako tokom interkulturalne večeri, tako i u svakodnevnom zajedničkom radu i druženju.


Upoznali smo se i sa samim gradom domaćinom, a posebno interesantna je bila poseta lokaciji „Villa Romana de Fuente Alamo“, gde smo imali prilike da vidimo gradevine i puno detalja iz života ljudi u prvom veku pre nove ere.

Organizatori i učesnici su veoma zadovoljni radom i druženjem među grupom, te su svakako dogovoreni budući susreti i druženja i zajednički projekti, o čemu ćemo Vas obaveštavati u budućnosti.

Puno pozdrava od Puetnohenilovaca.

#erastech #erasmusplus #anguloc #ntne #ngolight #udruženjesvetlost