Omladinska razmena „We are far away“ Šabac, 18 – 24.7.2022. god

Zovem se Vuk Bradonjic, bio sam ucesnik projekta ,,We are far away” koji se realizovao 18.07.-24.07.2022. godine u velikom gradu po imenu Šabac. Ucesnici projekta su bile Srbija, Nemačka I Italija. Sam projekat je bio fokusiran na demokratiji i njenoj funkcije u svakoj od ovih država. Pored demokratije i pričanja o tome šta sama reč predstavlja nama, imali smo i druge vrste aktivnosti kao što su: Interkulturalno veče gde je svaka zemlja prezentovala neke tradiconalne stvari (harnu, piće, odeću…), imali smo aktivnost ,,Treasure hunt” gde smo svi bili podeljeni u timove i svaki tim je imao zadatke da napravi fotografije koje odgovaraju na zadatke koji su nam prethodno bili ištampani i dati, još jedna od sjajnih aktivnosti koje smo imali bila je sam odlazak u Novi Sad I Stražilovo gde smo posetili planinarski dom I ujedno uživali u divnoj prirodi koja nas okružuje. I naravno pored svih ovih aktivnosti imali smo razne druge kao što su: ice breaking, team building, youthpass games, razni enerdzajzeri, red carpet/dodela youthpass-a. Pored samog ucestvovanja u projektu imali smo priliku da budemo deo realizacije ovih aktivnosti, što je meni bilo jako zanimljivo jer sam imao priliku da vidim kako je voditi neku od njih.

Pored svih aktivnsoti koje smo radili i raznih događaja koji su bili organizovani meni je svkako najzinimljivije bilo druženje sa ucesnicima razmene. Vreme koje smo provodili bilo to tokom aktivnosti, večere ili slobodnog vremena, bilo je jako dragoceno. Razgovori koje smo vodili međusobno, nove reči koje smo naučili, uporedjivali sličnosti i razlike naših zemalja, bilo je veoma zabavno.

Sve ovo je bilo jedno lepo iskustvo u kome sam dosta naučio o tome kako smo svi zapravo isti u smisli da nije bitno odakle ko dolazi ili koliko ko ima godina. Takdje naučio sam dosta vise o timskom radu i šta to zapravo zanči. Sve u svemu cela razmena je bila jedno veliko iskustvo sa mnogo druženja, novih prijatelja i novih saznanja.

Više o samom projektu i rezultatima nastali u toku realizacije, možete pronaći na veb strani projekata.