Plant a life

Zovem se Vuk Bradonjić, bio sam učesnik projekta ,,Plant a life” koji se realizovao 25.08.-03.09.2021. godine u mestu Puente Genil, Španija. Učesnici projekta su bile Srbija, Španija, Danska, Litvanija i Belgija. Sam projekat je bio fokusiran na reciklaži, očuvanju planete i njene sredine. Pored same reciklaže i pričanja o planeti i njenoj zagađenosti i kako možemo delovati da manje a vremenom uopšte ne dolazi do njenog zagađenja, imali smo i druge vrste aktivnosti kao što su: Interkulturne noći gde je svaka zemlja prezentovala neke tradiconalne stvari (hranu, piće, odeću…), imali smo aktivnost ,,Photo rally in Puente Genil” gde smo svi bili podeljeni u timove i svaki tim je imao zadatke da napravi fotografije koje odgovaraju na zadatke koji su nam prethodno bili ištampani i dati, još jedna od aktivnosti koju smo imali bila je ,,Livin in Nature” gde smo posetili gradsku baštu i imali priliku da upoznamo neke od ljudi i njihove parcele sa povrćem/voćem, kao i da probamo iste. I naravno pored svih ovih aktivnosti imali smo razne druge kao što su: team building, desining your healthy life plan, kayak in Genil
river, movie making, traditional games, razni enerdzajzeri, tema o očuvanju okruzenja i planete je bila i dalje aktivna.
Pored svih aktivnsoti koje smo radili i raznih dogadjaja koji su bili organizovani meni je svkako najzanimljivije bilo druženje sa ucesnicima razmene. Vreme koje smo provodili bilo to tokom aktivnosti, večere, slobodno vremena u Malagi i Puente Genilu, bilo je jako dragoceno. Razgovori koje smo vodili međusobno, nove reči koje smo naučili, upoređivali sličnosti i razlike naših zemalja, isto je bilo veoma zabavno.
Sve ovo je bilo jedno lepo iskustvo u kome sam dosta naucio o tome kako smo svi zapravo isti u smislu da nije bitno odakle ko dolazi ili koliko ko ima godina, takođe naučio sam dosta više o timskom radu i šta to zapravo znači. Sve u svemu cela razmena je bila jedno veliko iskustvo sa mnogo druženja i dosta novih saznanja o drugim državama.