Trening „Games For Social Entrepreneurship“ Larnaka – Kipar, 23-30 maj 2022.

Sala

Članovi Udruženja Svetlost učestvovali su na ERAZMUS + treningu pod nazivom „Igre za socijalno preduzetništvo“, u Larnaki – Kipar, od 23. do 30. maja 2022.
Osnovni cilj ove obuke bio je proširenje znanja omladinskih radnika i mladih lidera o socijalnom preduzetništvu i različitim alatima neformalnog obrazovanja koji se mogu naći.
Citizen in Power, kao organizacija domaćin, takođe je podelio različite alatke koje oni kao organizacija razvijaju u nekoliko KA2 projekata.
Najzanimljiviji i najkorisniji alat koji pronalazimo u aktivnosti „Escape room“ je interaktivna metodologija koja izaziva učesnike da razviju sopstvene kapacitete u timskom radu, upravljanju rizik.

U toku treniga polaznici su imali priliku da predstave sopstveni rad u oblasti obuke.
Udruzenje Svetlost je ovu mogućnost iskoristila da predstavi i testira „Supermodels on boARd“, edukativnu društvenu igru sa karakteristikama augmentativne realnosti.
Ovaj alat je rezultat KA2 projekta koji Udruzenje Svetlost realizuje u partnerstvu sa dva udruženja „Produções Fixe Unipessoal Lda“ iz Portugalije i „Terra Moveo“ iz Belgije.

Omladinski radnici i omladinski lideri iz evropskih zemalja dele znanja i veštine, stupaju u kontakt sa novim interaktivnim alatima neformalne edukacije.

Pored rada, druženja i razmene iskustava, bilo je vremena i da se uživa na plaži Larnake

Predstavnici Udruženje Svetlost vratili su se sa ove aktivnosti sa novim iskustvom koje se može primeniti u svakodnevnom radu kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.
#ErasmusPlus #ka2supermodels #udruzenjesvetlost