Vesti sa Svetlosnog sastanka

Zahvaljujemo se našim volonterima koji su uspeli da se organizuju da prisustvuju današnjem sastanku. Na sastanku smo govorli o nadolazećim aktvnostima koje će se organizovati kod nas u julu i u avgustu, i napomenuli da ne stajemo tu, nego da će biti još prilika za druge mlade koji svoje mesto na ovim aktivnostima nisu pronašli.

Tako, u julu ćemo imati dve aktivnosti, jedna u okviru projekta Supermodels on boARd, takozvana Blended mobilnost, gde će mladi diskutovati o temi rodne ravnopravnosti od 4. do 10. jula i mi biti domaćini učesnicima iz Belgije i Portugala.

Druga aktivnost nam je sasvim slučajno pre neke 2 nedelje predložena, sada i usvojena. Reč je o omladinskoj razmeni, gde ćemo takođe biti domaćini učesnicima, ovaj put iz Nemačke i Hrvatskte, gde će se diskutovati o vodi, održivom razvoju  i sportovima. Ova razmena će se održati od 17. do 23. jula.

I treća, ne manje bitna nego prethodne dve.

Krajem avgusta, Šabac će ugostiti mlade iz Španije, Albanije, Portugala i Belgije od 20. do 28. avgusta u cilju razmene iskustava mladih, iz ovih država na teme osnaživanja i aktivizma mladih vodeći računa o životnoj sredina.

O ostalim evropskim aktivnostima nešto kasnije. Šta kazati, osim pratite nas, kako biste bili u toku.
Druženje sa našim gostima je strogo poželjno, kao i posete Interkulturalnih večeri i javnih događaja.

Ne stajemo ovde, imamo još infromacija za vas.

Sada malo domaćih vesti, svežih sa lokala.

Naša organizacija je porasla u polju pružanja usluga na lokalu. Postali smo deo dugogodišnjeg programa „Znanjem do posla“ koji je osmišljen da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih, kroz modernizaciju politika zapošljavanja mladih, razvoj kompetencija kod mladih i umrežavanje sa poslodavcima. Program nastoji da omogući pristojan posao za sve mlade koji ga traže!

Time mi kao partneri ovog programa pružamo sledeće usluge za mlade:

  • Individualno karijerno vođenje i savetovanje
  • Procena kompetencija – onlajn i uživo alatima
  • Job shadowing
  • Grupna savetovanja i informisanja o karijeri
  • Treninzi hard skills kao što su IT pismenost, strani jezici…
  • Rodno orientisana savetovališta i radionice/stvarni susreti/probni rad
  • Work based learning – učenje radeći

I mnogo čega još…

Uh, šta vam sve napričah.

Nije kraj.

  • I ove godine, rađa se nova generacija Svetionika znanja 6.0. Prethodne generacije možete prepoznati kako Kulturni HUB, Šabac naopako, BUNT i Yummy. Ako ih znate, i to vam je probudio želju da budete deo novog tima, još idete u treću i četvrtu godinu srednje škole u Šapcu, prijavite se na konkurs do 25. juna i možda baš vi budete deo nove generacije.
  • Partneri smo na projektu „Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET kategorije“ koje realizuje Asocijacija za afirmaciju kulture iz Beograda, gde su svi mladi pozvani da 17. jula učestvuju na radionici koja će se održati kod nas u Šapcu, a pričaće se o pravnim, strateškim, administrativnim i finansijskim aspektima preduzetništva.

Ukoliko je nešto od ovoga probudilo vašu znatiželju, pišite nam ili dođite do nas da pričamo o svemu što vas zanima.