Mind your selfie

Naši volonteri su se, sa mladima iz 3 države – Belgija, Letonija i Španija, susreli 30. okt – 7. nov 2021, u Puente Genil-u, Španija kako bi diskutovali i saznali nešto više o svakodnevnim vestima (o kreditabilnosti informacija, o pristupu i kritičkom sagledavanju infrmacija i produkcija raznog medijskog sadržaja). U sedmodnevnoj omladinskoj razmeni, mladi su živeli i radili zajedno, delili znanja, veštine i stavove.
Cilj projekta je osnažiti mlade ljude da imaju veću kontrolu nad svojim životima kroz učešće u isto vreme preuzimanja cenjenih uloga, rešavanja pitanja mladih i uticaja na druge ljude.
Tokom realizacije projekta mladi su imali mogućnost da razvijaju meke veštine kako bi unapredili svoj angažovanje u zajednici i da povećaju njihovu kritičku svest (sposobnost da identifikuju, analiziraju i dele informacije i imaju dublje razumevanje „ kako” i „zašto” osnaživanja mladih i promene zajednice) i da im se daju prilike (akcije koje treba preduzeti da bi se postigla održiva zajednica).