YeES = Youth Entrepreneurship Education and Skills

Obrazovanje i veštine omladinskog preduzetništva (YeES) je projekat osmišljen da osnaži i razvije
kapacitete mladih i omladinskih radnika. Koncept ovog projekta proizilazi iz stvarnih potreba mladih ljudi, posebno onih u nepovoljnom položaju koji se suočavaju sa brojnim izazovima u oblastima poput obrazovanja, zapošljavanja ili inkluzije. Kroz ovaj projekat daćemo im praktične alate kako da razviju kompetencije na individualnom nivou koje mogu proširiti njihove mogućnosti i donetipozitivne promene u njihovom životu i zajednicama u kojima žive.
YeES će omogućiti mladima da obogate svoje razumevanje i omladinsko preduzetništvo, da diskutuju i podele iskustva sa vršnjacima iz drugih zemalja i razviju metode prilagođene njihovim potrebama za sticanje znanja.

REZULTATI:

Istraživanje o razumevanju preduzetničkog obrazovanja iz perspektiva mladih

Research Serbia - YEeS - Youth Entrepreneurship Education and Skills

 

Priručnik o kompetencijama omladinskog preduzetništva “ CRAFTING FUTURES, The Youth Worker’s Manual to EntreComp Applicability through Non-Formal Education“.

📚 Priručnik je napravljen na osnovu opsežnih nalaza istraživanja, stručno spajajući EntreKomp okvir sa alatima za neformalno obrazovanje. Posebno dizajniran za omladinske radnike, njegova svrha je da olakša razmenu znanja, osnaživanje i negovanje preduzetničkog duha kod mladih pojedinaca.
🎯 Strukturiran da odražava okvir preduzetničkih kompetencija koje je razvila Evropska unija, ovaj priručnik sveobuhvatno pokriva svih 15 kompetencija sa 20 praktičnih radionica i alata.

U prilogu je dokument! Kliknite da istražite i podelite ovaj vredan resurs koji povezuje obrazovanje i preduzetništvo. 🌐🔗

EntreComp Manual